Hvad er laser

Laser er en speciel form for forstærket lys, der er ensrettet, velordnet og koncentreret. Laser er meget rent lys, der er i stand til at trænge dybt ind i vævet – ind til hver enkelt celle. Cellen absorberer laserlyset og omdanner det til ren energi, akkurat som planter omdanner sollyset til energi ved hjælp af fotosyntese.

PowerLaser

GigaLaser

Alle kroppens celler er programmeret til at

  1. Reparere enhver skade på vævet – akut eller kronisk.
  2. Bekæmpe alle fremmedlegemer – bakterier, vira, svamp.
  3. Bringe vævet tilbage til dets oprindelige, sunde tilstand.

Disse processer kræver energi, og derfor tager helingen af en akut skade den tid den tager. Nogle gange bliver helingen ikke 100 % færdiggjort og der dannes f.eks. arvæv. Andre gange går helingsprocessen i stå på et tidligt tidspunkt i forløbet, og der opstår en kronisk skade. Alt sammen på grund af manglende energi i cellerne. Laserlyset tilfører energi til cellerne og derved accelereres den naturlige helingsproces ved en akut skade fra uger til dage . Desuden bliver helingen meget mere komplet, dvs. med mindre ardannelse og andre komplikationer.

Kroniske skader begynder at hele op og immunforsvaret bliver mobiliseret til at bekæmpe bakterier, vira og svamp. Effekten af laserterapi kan forekomme mirakuløs, men det er vigtigt at understrege, at det er kroppens eget reparationssystem i form af vores celler, der udfører arbejdet. Laserne giver blot ekstra energi til processen, så den går langt hurtigere.

Laserterapi har desuden følgende virkninger:

  • Dæmper inflammation
  • Lindrer smerte
  • Forøger blodgennemstrømning
  • Forøger drænering
  • Stimulerer dannelsen af kollagent væv
  • Mobiliserer immunforsvaret

Yderligere information om det videnskabelige kan læses på Videnskab.dk

Er laser farligt?

Den laser jeg benytter er en softlaser, som hverken skader øjne eller væv.

Er laser smertefrit ?

Selve laserterapien er smertefri og kan i nogle tilfælde opleves som en svag prikken eller snurren. En laserbehandling tager typisk 10-20 min. og kombineres ofte med anden behandling.

Er der ingen bivirkninger ?

Der kan højst være tale om behandlingsreaktioner i form af en forøget irritation, uro og snurren i det behandlede område. Dette er ganske normalt og aftager i løbet af 12-24 timer.

Hvem kan ikke bruge laserterapi?

For gravide, epileptikere samt hjerte- og cancerpatienter er der visse områder, der ikke bør behandles. Hvis du tilhører en af disse grupper, så gør opmærksom på det inden behandlingen påbegyndes.